Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΗΡΕΜΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ



Η καταρρακτώδης βροχή και η ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών έφεραν την ηρεμία τη χθεσινή νύκτα στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας για πρώτη φορά από το περασμένο Σάββατο.Σήμερα Πέμπτη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία στο κοινοβούλιο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Καμερον στην οποία θα αναφερθεί στα μέτρα που σκέφτεται να πάρει η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στις συνοικίες. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τη διαχείριση κρίσεων.

Για το Λονδίνο, η χθεσινή ήταν η δεύτερη σχετικά ήρεμη νύχτα. Βορειότερα, στο Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Λίβερπουλ, όπου σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές την Τρίτη, η κατάσταση ήταν επίσης σχετικά ήρεμη.

Τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δικάζουν εκατοντάδες υπόπτους που συνελήφθησαν στα επεισόδια αυτά. Χθες καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση 10 και 16 εβδομάδων δυο άνδρες για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στο Μάντσεστερ.

Ο αριθμός των θυμάτων ανήλθε στους τέσσερις χθες το πρωί όταν τρείς άνθρωποι παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο στο Μπέρμιγχαμ πιθανότατα ενώ προσπαθούσαν να εμποδίσουν τη λεηλασία καταστήματος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν 32χρονο σε σχέση με το επεισόδιο αυτό.

Μόνο στο Λονδίνο έχουν γίνει 800 συλλήψεις και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 279 υπόπτους. Δίκες γίνονται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου