Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ


 Όνομα και επίθετο στα μπλογκ θέλει να βάλει η κυβέρνηση - τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων. Μιλώντας στην Επιτροπή Θε-σμών και Διαφάνειας της Βουλής της Τρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει νέα νομοθετικά μέτρα για την λειτουργία των μπλογκ, ώστε να ταυτοποιούνται οι διαχειριστές τους.
Αναφερόμενος στο Διαδίκτυο και ειδικότερα στη λειτουργία των μπλογκ, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι θα «παύσουν να φιλοξενούν κουκουλοφόρους», τονίζοντας ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς, όμως, να τίθεται σε αμ-φισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.
«Το Διαδίκτυο στα χέρια ολίγων έχει καταντήσει εργαλείο μεταφοράς λάσπης και απειλών κατά της ζωής συμπολιτών μας. Αποκτήσαμε δυστυχώς και κουκουλοφόρους, σε μία στρεβλή διαδικασία ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Προς αυτή την κατεύθυνση ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανήγγειλε τη συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, υπό τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ Αθανάσιο Ράντο, για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των μπλογκ, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών Διαδικτύου και τη διεύρυνση του κα-ταλόγου των εγκλημάτων, για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει τις προτάσεις της έως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

1 σχόλιο:

  1. Μία πρόταση του ΒΡΩΜΙΚΟ@blogspot.com: να μοιραστούν ατομικά κλουβιά στους ανθρώπους για να μπαίνουν μέσα( υποχρεωτικά ), έτσι όλοι θα είμαστε φυλακισμένοι. Τι “καλά”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή