Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΣΚΟΚ


Τις πρώτες τρεις μπομπίνες μιας χαμένης ταινίας του θρυλικού Άλφρεντ Χίτσκοκ ανακάλυψαν πρόσφατα οι εργαζόμενοι στο Κινηματογραφικό Αρχείο της Νέας Ζηλανδίας .
Η βουβή ταινία φέρει τον τίτλο "The White Shadow" και σε αυτήν ο Χίτσκοκ εκτελεί χρέη σεναριογράφου, βοηθού σκηνοθέτη, μοντέρ και σχεδιαστή παραγωγής.
Το υλικό αυτό ανήκε στον συλλέκτη Τζακ Μούρτα, η οικογένεια του οποίου, μετά τον θάνατό του το 1989, έστειλε τις κόπιες στο Κινηματογραφικό Αρχείο για την καλύτερη φύλαξή τους.
Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κινηματογραφικών Κριτικών, David Sterritt, σχολίασε για την ανακάλυψη ότι είναι "μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που μπορεί να θυμηθεί. Αυτές οι μπομπίνες προσφέρουν την ανεκτίμητη ευκαιρία να μελετήσει κανείς τις οπτικές και αφηγηματικές ιδέες του Χίτσκοκ, όσο σχηματίζονταν για πρώτη φορά".



 Η ταινία, η οποία χρονολογείται στα 1923, όταν ο Χίτσκοκ ήταν 24 χρονών και λίγο πριν γίνει γνωστός με την ταινία "The Pleasure Garden", είναι ένα άγριο, ατμοσφαιρικό μελόδραμα με πρωταγωνιστές τους Clive Brook και Betty Compson σε διπλό ρόλο: αυτόν μιας αθώας κοπέλας και της σατανικής δίδυμης αδερφής της.
Το φιλμ, του οποίου οι τελευταίες μπομπίνες ακόμα αγνοούνται, θα διατηρηθεί στο Park Road Post Production της Νέας Ζηλανδίας.

Από NEWS247.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου