Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΑΓΩΓΗ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.



Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητάει με αγωγή του ο Ορέστης Χριστοφής από το Ελληνικό Δημόσιο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛΑΣ για την οριστική απώλεια του δεξιού ματιού του από πέτρα άνδρα των ΜΑΤ. Σύμφωνα με την αγωγή, στις στις 26 Οκτωβρίου 2003 ο Χριστοφής, 23 ετών τότε, είχε πάει μαζί με δύο φίλους του στη θύρα 3 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια από περίπου 30 οπαδούς της ΑΕΚ που πέταξαν προς τα ΜΑΤ αντικείμενα και καπνογόνα. Οι άνδρες των ΜΑΤ αντέδρασαν, ξαναπετώντας τα αντικείμενα προς τους οπαδούς. Μια πέτρα που έφυγε από το χέρι άνδρα των ΜΑΤ χτύπησε στο δεξί μάτι του κ. Χριστοφή, ο οποίος έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό από φίλους του, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε το βολβό του δεξιού του ματιού και φυσικά την όρασή του. Δεδομένου αυτού, ο κ. Χριστοφής αδυνατεί να εργαστεί καθώς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα όρασης και στο αριστερό του μάτι.
Ο κ. Χριστοφής στην αγωγή που κατέθεσε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται να εκδικαστεί στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισημαίνει ότι η Αστυνομία αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ντέρμπι και γνώριζαν την επικινδυνότητα και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή στην επίβλεψη και έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων εντός του γηπέδου, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αναφέρει επίσης ότι οι άνδρες των ΜΑΤ, με τις ασπίδες τους απέφευγαν τις πέτρες και τα άλλα αντικείμενα που πετούσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, κάποιοι όμως από αυτούς έπαιρναν τα αντικείμενα από το έδαφος και τα πετούσαν στους φιλάθλους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν φίλαθλοι, αμέτοχοι στα επεισόδια. Τέλος, ο νεαρός υπογραμμίζει στην αγωγή του, ότι η σωματική αναπηρία του θα επηρεάσει την όλη ψυχική και πνευματική του κατάσταση και την προσωπικότητά του.

Από TVXS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου