Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: 4 ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από το κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, μετά και το θάνατο τριών ακόμη ατόμων κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Τρίτης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε πλέον στους τέσσερις, μετά και τον θάνατο ενός 26χρονου αργά το βράδυ της Δευτέρας.


Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις νεαρούς ασιατικής καταγωγής που χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο το οποίο κινούταν με μεγάλη ταχύτητα. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες προκειμένου να εξακριβώσει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου τους, με εκπρόσωπό της όμως να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας.


Νεαροί έβαλαν φωτιά σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης, έσπασαν τις βιτρίνες άλλων καταστημάτων και συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Μάντσεστερ, στην βορειοδυτική Βρετανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα κατάστημα έχει πάρει φωτιά και 200 νέοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης καταδιώχθηκαν από την αστυνομία και διαλύθηκαν. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά συλλήψεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μάντσεστερ.


Ο εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι νέοι έβαλαν φωτιά και σε ένα κτίριο κοντά στο Σάλφορντ. Εικόνες που μεταδόθηκαν από το BBC έδειχναν την αστυνομία να βρίσκεται κοντά σε ένα αυτοκίνητο που είχε ανατραπεί και είχε τυλιχτεί στις φλόγες στο Σάλφορντ.

Από το Σάββατο έχουν συλληφθεί 685 άτομα και 111 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί στο Λονδίνο, στις χειρότερες ταραχές εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια. Για να αποθαρρύνει τους ταραχοποιούς, η Αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης.


Ο Duggan, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις συνεχιζόμενες επί ημέρες ταραχές στη Βρετανία, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Αυτό ανακοίνωσε η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θέμα.

Ο ίδιος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκε από άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση Operation Trident, δηλαδή στην διαλεύκανση υποθέσεων οπλοκατοχής και οπλοχρησίας μεταξύ συμμοριών.

Πυροβολήθηκε. ενώ οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο αυτοκίνητό του, στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου. Mέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ο,τιδήποτε σχετικά με το αν ήταν βεβαρυμένο ή λευκό το ποινικό του μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου