Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

"ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ"


Ως «άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, εκδικητική και απάνθρωπη χαρακτήρισαν οι γονείς των καταδικασθέντων νεαρών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης αποκάλυψαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο έτσι ώστε «να αποκατασταθεί η νομιμότητα». Τόνισαν επίσης ότι ελπίζουν πως στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο θα πετύχουν «δίκη κρίση».

Οι γονείς των καταδικασθέντων, σε γραπτή δήλωση, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν της έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφέρουν επίσης πως η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν πως «η Δικαιοσύνη λοιπόν τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις».

Οι ίδιοι εκφράζουν την πικρία τους γιατί τα παιδιά τους είναι στην φυλακή ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, «που βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου