Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

"ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ": ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Σε καταγγελίες προχώρησε η οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», σε σχέση με τη βία κατά μεταναστών στην Πάτρα. Η οργάνωση εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της τόσο για το πλήθος, όσο και για τη φύση των χτυπημάτων που δέχονται οι μετανάστες από ένστολους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους, στο λιμάνι της Πάτρας.
Οι «Γιατροί του Κόσμου» επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών - νομίμων και μη - που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα. Χτυπήματα από γκλόμπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Επισημαίνουν δε, ότι η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.
Επιπλέον, οι «Γιατροί του Κόσμου» καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης, αποκλεισμό που συνιστά παράβαση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη. Τονίζουν δε, την αντίφαση, όργανα του κράτους να υπονομεύουν δράσεις που πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος.
Οι «Γιατροί του Κόσμου» διαθέτουν μαρτυρίες που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω και δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης.

Από TVXS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου