Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Λίγο πριν τη μία το πρωί, η γενική συνέλευση των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος απόφασισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις εν όψει της 15 Ιουνίου, όταν και εκτιμάται ότι θα ψηφίζεται από τη Βουλή το νέο μνημόνιο. Η απόφαση προτρέπει για συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες της Αθήνας, με αφίσες που να εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου. Στη συνέχεια, να πραγματοποιηθούν πορείες, που θα παρακινούν τους πολίτες να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος και απώτερο σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου.
Αποφασίστηκε επίσης γενικό καταναλωτικό μποϋκοτάζ για τις 14 και 15 του μήνα, δηλαδή να μην αγοράζεται αυτές τις μέρες κανένα προϊόν από σουπερ μαρκετ ή καταστήματα. Στο τραπέζι έπεσε επίσης η ιδέα για την απόσυρση ολων των καταθεσεων απο τις τράπεζες, πρόταση που θα συζητηθεί την Δευτέρα παρουσία οικονομολόγων.
Οι σημερινές αποφάσεις συνιστούν ριζοσπαστικοποίηση των αιτημάτων και των μορφών δράσης που αποφασίζονται από την γενική γυνέλευση της πλατείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Παρασκευής αφαιρέθηκε από από ένα ψήφισμα η λέξη "ειρηνικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου