Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ


Παρά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη, οι «αγανακτισμένοι» ανανεώσαν το ραντεβού για το απόγευμα της Πέμπτης, στις 18.00 στην πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια στιγμή και η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή στις 19.30, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει «τον αυταρχισμό και την πρωτοφανή βία στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων και των πολιτών για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.
» Η αστυνομία έριξε τόνους χημικών και δακρυγόνων σε βάρος των διαδηλωτών, χτύπησε με γκλόμπς εκατοντάδες διαδηλωτές, εισέβαλε στο Μετρό, σε καφενεία, καταστήματα, σε εισόδους γραφείων συνδικαλιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων πολιτών.

» Αποκορύφωμα της βαρβαρότητας που επέδειξε ήταν η απρόκλητη επίθεση, που έγινε στην προσυγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου τα ΜΑΤ και η ομάδα ΔΙΑΣ με δακρυγόνα, γκλόμπς και μηχανές διέλυσαν τη συγκέντρωση.

» Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η κρατική βία, που υπήρξε σήμερα, μας γυρίζει σε άλλες μαύρες εποχές. Ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί».

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου