Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εκτεταμένα επεισόδια, πετροπόλεμος και χρήση χημικών μετέτρεψαν και σήμερα σε πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας, την ώρα που στη Βουλή υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο.
20:20 Ξύλο πέφτει στο Μοναστηράκι και στο χώρο γύρω από τον Μπαϊραχτάρη. Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι η αστυνομία επιτίθεται σε κόσμο ενώ δεκάδες τουρίστες έφυγαν πανικόβλητοι.


20:00 Καίγεται κτίριο στην Πανεπιστημίου, ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν νωρίτερα να απεγκλωβίσουν τρεις ανθρώπους.
19:15 Νεαροί προκαλούν φθορές σε καταστήματα που βρίσκονται στα Προπύλαια.
19:10  Καίγεται υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους.
18:45 Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ο Δημήτρης Τρίμης από άντρες των ΜΑΤ. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
18:35 Άγνωστοι προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη στην οδό Βουκουρεστίου.
18:20 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. έχουν συλληφθεί 9 άτομα και έχουν γίνει 29 προσαγωγές.
18:00 Άγνωστοι πυρπόλησαν τα γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η πυροσβεστική μετά από λίγο κατάφερε να τη σβήσει.
18:07 Εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας με δακρυγόνα μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Πολίτες έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται και πάλι μπροστά στη Βουλή.
18:00 Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών στην οδό Όθωνος. 
17:30 Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ αρκετοί τραυματίες που βρίσκονται στο μετρό στο Σύνταγμα  μεταφέρονται σε άλλους σταθμούς προκειμένου να τους παραλάβουν ασθενοφόρα.
17:01 Γιατρός αυτόπτης μάρτυρας έκανε έκκληση μέσω του Alter να πάνε γιατροί στο μετρό του Συντάγματος, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 500 τραυματίες.
16:50 Οι δυνάμεις της αστυνομίας κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και ομάδες διαδηλωτών απαντούν με ρίψεις φωτοβολίδων και μαρμάρων.
16:45 Νέα επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ μπροστά από τη Βουλή Οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την οδό Πανεπιστημίου
16:35 Οι «Αγανακτισμένοι» αποδοκίμασαν την είδηση της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, που ακούστηκε από τα μεγάφωνα.
15:35 Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας συνολικά 16 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων οι 15 είναι καλά στην υγεία τους και ο ένας παραμένει για εξετάσεις.
15:25 Η Διεύθυνση του ξενοδοχείου King George Palace ανακοίνωσε την πλήρη εκκένωση του ξενοδοχείου λόγω «του ανεξέλεγκτου χαρακτήρα των επεισοδίων που λαμβάνουν χώρα στην Πλατεία Συντάγματος».
15:00 Ο «πετροπόλεμος» συνεχίζεται και οι διαδηλωτές στήνουν οδοφράγματα στη Σταδίου.
14:45 Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 27 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.
14:20 Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ομάδων διαδηλωτών σημειώνονται αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή. Η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Απόσπασμα από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου