Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. "ΑΓΝΟΕΙ" ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Ο τελευταίος, πριν από τον Πα­πουτσή, υπουργός Δημόσιας Τάξης - αποκαλούμε έτσι το αρμόδιο υπουργείο επειδή αυτό το περί... Προστασίας του Πολίτη έχει καταντήσει ανέκδοτο δίχως στάλα χιούμορ - που έκανε πύρινες δη­λώσεις κατά της Ακροδεξιάς και του ελληνικού νεοφασισμού ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, στις 9 Οκτωβρίου 2009, είπε: «Ο Άρειος Πάγος έπρεπε να έχει θέσει τη Χρυ­σή Αυγή εκτός νομικού πλαισίου».
Και συνέχισε: «Όποιος αστυνο­μικός ή λιμενικός ακουμπήσει ξα­νά - κατά παράβαση του Συντάγμα­τος - οποιονδήποτε πολίτη, τότε θα φεύγει με δική μου εντολή από το σώμα. Το ίδιο θα συμβαίνει και με τους αστυνομικούς για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι έχουν φίλο ή συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή». Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, ότι
- έστω από τότε κι ενώ είχε μεσολα­βήσει η δεύτερη από το 1981 κυβερ­νητική παρένθεση της επαράτου, με τη Νουδούλα να κάνει πλάτες στους μελανοχίτωνες εξαιτίας των μετα­ξύ τους εξ αγχιστείας συγγενικών δεσμών - οι υφιστάμενες υπηρεσί­ες θα έκαναν μια σοβαρή δουλειά
- ανάλυση για το φαινόμενο που με τόσο απόλυτο κι απερίφραστο τρόπο καταδίκασε το αφεντικό τους.
Καλά, για τον Παπουτσή δεν μιλά­με. Αυτός έψαχνε ανάμεσά τους συνομιλητές και «συμμάχους» για να... αποκαταστήσει τη διασαλευμένη τάξη στον Άγιο Παντελεήμονα. Στις 9 Φεβρουαρίου 2011 μας είπε το εξής αμίμητο: «Προσπαθούμε να έρ­θουμε σε επαφή με τη Χρυσή Αυγή και με άλλες ομάδες που υπάρχουν εκεί, ώστε να μην προβαίνουν σε βι­αιότητες. Περιττό να σας πω ότι δεν έχουμε βρει ευήκοα ώτα»!
Βέβαια ήταν ο ίδιος που τρεις μή­νες αργότερα, στις 13 Μαΐου, απο­φαινόταν για το εμφανές δημοκρα­τικό έλλειμμα στην αστυνομία, για ν’ ανακαλέσει και να επανέλθει μέσα σ’ ένα ρεσιτάλ παλινωδιών.
Τι υπάρχει όμως μέχρι και σήμερα στα αρχεία των αστυνομικών υπηρε­σιών και των περινούστατων think tanks περί της Χρυσής Αυγής και αυ­τών που προσορμίζονται στους κόλ­πους της; Όσο κι αν φαντάζει απί­στευτο και παράλληλα ενοχοποιητι­κό για τις όποιες ύποπτες διασυνδέσεις, το μόνο που υπάρχει είναι μια απλή και γλαφυρή... έκθεση ιδεών! Αυτό και τίποτε περισσότερο.
Σύμφωνα με τον προφανώς ένα και μοναδικό συντάκτη αυτού του... «ντροπαλού» κειμένου, το αίτιο για τη σύσταση του γκρουπούσκουλου από νοσταλγούς του ναζισμού ήταν η εθνικιστική έξαρση περί του μακε­δονικού ζητήματος.
Το... πόνημα
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, στο ολιγοσέλιδο και ύποπτα... αφελές πόνημα της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον τίτλο «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή», καταγράφονται τα εξής εξόχως αμίμητα:
«Κατά δήλωσή τους είναι λαϊκός σύνδεσμος με εθνικιστική ταυτότη­τα. Η ιδεολογία της χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά - νεοφασιστική - νεο­ναζιστική. Δρα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η πολιτική της δράση αρχίζει τον Ια­νουάριο του 1993 με την έκδοση και της ομώνυμης εφημερίδας.
♦ Τα μέλη της συμμετέχουν σε συλλαλητήρια - εκδηλώσεις κ.λπ. για τη Μακεδονία το 1993, για τα Ίμια το 1997 και στην πρώτη πανευρωπαϊκή - εθνικιστική κινητοποίηση τον Ιούνιο του 2007 εναντίον της συ­νόδου των G-8 στη Γερμανία. Επίσης συμμετέχει εδώ και χρόνια στις εκ­δηλώσεις στον Γράμμο και το Βίτσι, του Μελιγαλά στη Μεσσηνία και σε άλλες εκδηλώσεις, εθνικιστικού πά­ντοτε περιεχομένου.
♦ Το 2009 συμμετείχε σε ευρω­εκλογές κι εθνικές εκλογές συγκε­ντρώνοντας πολύ μικρά ποσοστά, ενώ το 2010 πήρε στις αυτοδιοικητικές εκλογές μια έδρα στο διοικητικό (σ.σ.: !) συμβούλιο του Δήμου Αθη­ναίων.
♦ Τον Ιανουάριο του 2011 πραγ­ματοποιήθηκε το 7ο συνέδριο στη διάρκεια του οποίου αποφασίστη­κε η αυτόνομη συμμετοχή τους στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατη­ρείται αυξημένη δραστηριότητα και συσπείρωση μελών από περιοχές του κέντρου και την επαρχία και αυ­τό αποδίδεται στο αίσθημα απειλής από την αυξημένη παρουσία αλλο­δαπών και από την κατ’ αυτούς αλ­λοίωση των χαρακτηριστικών του έθνους.
Η προώθηση αυτών των συνθημά­των βρίσκει κατά τη δική τους ερμη­νεία ευήκοα ώτα στις πληθυσμιακές αυτές ομάδες, που ερμηνεύουν τα κοινωνικά - πολιτικά φαινόμενα με βάση τις ιδιαίτερες ιδεολογικές τους προσεγγίσεις. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οργανώνουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα εκδηλώσεις για την εκδίωξη των μεταναστών.
Στην Αθήνα λειτουργούν 3 έως 4 γραφεία, όπως επίσης υπάρχουν γραφεία και σύνδεσμοι και σε αρκε­τές πρωτεύουσες νομών της περιφέ­ρειας. Δεν μπορεί να γίνει ακριβής προσδιορισμός μελών, τα τελευταία δύο χρόνια ωστόσο παρατηρείται με­γάλη αύξηση της δύναμης της Χρυ­σής Αυγής, που έχει σχεδόν τριπλα­σιαστεί.
Γενικά τώρα, παρατηρείται στην Ευρώπη μια κίνηση για τη συνεργα­σία κι επαφή με ομοϊδεάτες για την ιδεολογική ταύτιση με ανάλογα πο­λιτικά κινήματα και κόμματα, στην οποία συμμετέχει και η Χρυσή Αυγή. Τα διακριτικά στοιχεία του κινήματος είναι η ξενοφοβία και ο ρατσισμός. Στις συγκεντρώσεις των στελεχών τονίζεται η ανωτερότητα του χώρου τους σαν κίνητρο ενθάρρυνσης για την ένταξη νέων μελών αλλά και για τις δράσεις που αναλαμβάνουν».
Μη μας πείτε, άλαλα τα χείλη των ασεβών. Και μετά μας λέτε καχύ­ποπτους για άνομες συγκλίσεις και σχέσεις μερίδας (το εύρος προσδι­ορίστε το... κατά προσέγγιση) της αστυνομίας με τα άκρα. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στα άκρα και των δύο κατευθύνσεων, αλλά εφ’ ενός ζυγού προσανατολισμένα.
Και καλά, αυτοί έχουν τη φήμη. Οι πολιτικοί ταγοί τους τι κάνουν; Δεν ζητούν μία στοιχειώδη χρονολογική καταγραφή έστω μόνο των... «ηρω­ικών» επιτευγμάτων ατόμων που δήλωσαν ή εξακολουθούν να δηλώ­νουν μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής; Αν μη τι άλλο, για να έχουν να λένε...

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου