Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ"


Εκδήλωση για τα 5 χρόνια από την συγκρότηση της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, διοργανώνεται το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Αγορά Κυψέλης, Φωκίονος Νέγρη 42 στις 18:00.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία δίνει στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων στην Ελλάδα και την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές.

Η ανακοίνωση

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι

2001: 8.343 κρατούμενοι στις ελληνικές φυλακές

2011: 11.674 κρατούμενοι

6 νέες φυλακές τα τελευταία 5 χρόνια

Τουλάχιστον 11.674 συνάνθρωποί μας κρατούνται στις φυλακές της χώρας ενώ περισσότεροι από 5.000 υποχρεώνονται να επιβιώνουν στα κρατητήρια, χωρίς δικαίωμα προαυλισμού, τουαλέτα ή επαρκή σίτιση.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι στατιστικά στοιχεία, είναι ο πατέρας μας, ο σύντροφός μας, η αδερφή μας, ο συνάδελφός μας, ο γείτονάς μας, η φίλη μας, είναι κάποιος από το συγγενικό ή φιλικό μας περιβάλλον.

Πλέον είναι πολύ εύκολο να προστεθείς και εσύ στον πληθυσμό της φυλακής. Είμαστε όλοι εν δυνάμει κρατούμενοι. Σήμερα ελεύθεροι, αύριο πίσω από τα κάγκελα.

Εμείς αντιστεκόμαστε στην ποινικοποίηση της φτώχειας, στην αυστηροποίηση των ποινών. Παλεύουμε για την κατάργηση των φυλακών. Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, για την αποποινικοποίηση αδικημάτων, για τον περιορισμό της φυλάκισης σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου ολοκληρώνονται 5 χρόνια δράσης της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Σας καλούμε στην Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) από τις 6μμ και μετά για να συζητήσουμε με πρώην και νυν κρατούμενους αλλά και να ακούσουμε πολλή μουσική. Στο χώρο παράλληλα θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους.

Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου