Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Επιστολή στον πολιτικό κόσμο της χώρας απευθύνουν 32 άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης, στην οποία ζητούν να παραμεριστούν οι ιδιοτέλειες και να αναλάβουν οι πολιτικοί τις ευθύνες τους.
Με τον τίτλο «τολμήστε» καλούν τον πολιτικό κόσμο να «αλλάξει νοοτροπία» και «να μιλήσει με ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα», ενώ παράλληλα ζητούν να γίνει ότι απαιτείται «σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τη σωτηρία της χώρας».
«Όσοι αγνοούν προκλητικά τα σημεία των καιρών και επιμένουν να επενδύουν στην κατάρρευση, με οδηγό το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, θα χρεωθούν στο ακέραιο την καταστροφή της χώρας» τονίζουν οι 32 συνυπογράφοντες.
«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και μόνο συντονισμένες ενέργειες, βασισμένες σε ένα νέο πνεύμα ομοψυχίας, μπορεί να αποτραπεί πλέον η καταστροφή» προσθέτουν.
Ειδικότερα το κείμενο υπογράφεται από τον κόσμο των Γραμμάτων και των Τεχνών από τους Θανάση Βαλτινό, Κική Δημουλά, Απόστολο Δοξιάδη, Τάκη Θεοδωρόπουλο, Αθηνά Κακούρη, Μένη Κουμανταρέα, Γιάννη Κουνέλη, Πέτρο Μάρκαρη, Τάσο Μπουλμέτη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Διονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Σκαμπαρδώνη και Αλέκο Φασιανό.
Από την ακαδημαϊκή - επιστημονική κοινότητα υπογράφουν οι: Νίκος Αλιβιζάτος, Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάς, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης και Χαρίδημος Τσούκας.

Από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου