Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 14:00 Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

Εν μέσω σοβαρών πιέσεων από την Ευρώπη, σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την Πέμπτη η ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου.



Το κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία περιφραγμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, τείχη και κάγκελα, σε μία προσπάθεια να αποτραπούν επεισόδια.

Η αστυνομία από νωρίς το πρωί επιχειρούσε να ανοίξει ασφαλείς διόδους για να φτάσουν οι βουλευτές ανενόχλητοι στο Κοινοβούλιο, όπου από τις 09:30 έχει ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες εντείνουν τις δράσεις τους σκοπεύοντας να περικυκλώσουν τη Βουλή, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στήριξης και στα νέα οικονομικά μέτρα που σφίγγουν και άλλο το ζωνάρι του Έλληνα πολίτη.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή του Κολωνακίου, απ' όπου εκτρέπεται ο κύριος όγκος των οχημάτων.

Ένταση στο Χίλτον και στο Καλλιμάρμαρο

Νέα ένταση προκλήθηκε λίγο πριν τις 11:00 μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών.

Συμπλοκές ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Σοφίας. Οι δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν μία πορεία 200 ατόμων, κάνοντας χρήση χημικών. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο ένας εκ των τραυματιών είναι ο Γιώργος Χαρίσης, αντιπρόεδρος ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τη Γ.Α.Δ.Α., περίπου 200 άτομα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Βασ.Σοφίας, στην οποία ούτως ή άλλως από πολύ νωρίς απαγορευόταν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την Αστυνομία και από το ύψος του Χίλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου