Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΕΚΤΑΦΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΙΕΝΤΕ


Η επιμονή της οικογένειας του πρώην προέδρου της Χιλής Σ. Αλιέντε στην εκδοχή της δολοφονίας έπιασε τόπο. Εντολή για εκταφή της σορού του. Για αυτοκτονία είχε κάνει λόγο η χούντα του Πινοσέτ (Vid)
Η δικαιοσύνη στη Χιλή διέταξε την εκταφή της σορού του πρώην προέδρου της χώρας Σαλβαδόρ Αλιέντε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να ερευνηθεί εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.
Ο δικαστής Μάριο Καρόσα αποδέχτηκε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε προχθές από την οικογένεια του σοσιαλιστή πρώην προέδρου και η εκταφή του πρόκειται να γίνει "το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου" ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης.
Ο Αλιέντε που προήδρευσε στη Χιλή από το 1970, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στο προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγο που βομβαρδιζόταν από την πολεμική αεροπορία αμέσως με το ξέσπασμα του στρατιωτικού πραξικοπήματος υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ, το 1973.
 
Ο Σαλβαδόρ Αλιέντε ήταν τότε 65 χρόνων και βρέθηκε νεκρός με το πιστόλι στο χέρι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών στην αυτοψία που έγινε τότε διαπιστώθηκε ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο πηγούνι.
Η οικογένεια του όμως μέχρι σήμερα επιμένει ότι δολοφονήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου