Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Η ΡΑΔΕΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ


Μπορεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Naoto Kan να ανακοίνωσε χθες ότι τα τρόφιμα που προέρχονται από την περιοχή της Φουκουσίμα είναι ασφαλή για κατανάλωση καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας παρουσιάζουν δραστική μείωση, ωστόσο σημερινά ευρήματα των ειδικών κλιμακίων του υπουργείου Υγείας έρχονται να διαψεύσουν τις διαβεβαιώσεις τους.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας καταμέτρησαν επίπεδα ραδιενέργειας πολύ πάνω από τα αποδεκτά όρια τόσο σε ψάρια που αλιεύθηκαν στα νερά της επαρχίας που βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο Fukushima Daiitsi όσο και σε 11 ποικιλίες λαχανικών από καλλιέργειες της ίδιας περιοχής, ανέφερε το κρατικό ιαπωνικό κανάλι VHK.
Οι μετρήσεις της κατέγραψαν 12.500 μπεκερέλ ανά κιλό, 25 φορές πάνω από το ανώτατο επιτρεπτό όριο, ραδιενεργού καισίου, σε λόγχες (είδος θαλασσινού). Επιπλέον, σε άλλο είδος ιχθυοαλιεύματος μετρήθηκε περιεκτικότητα σε ραδιενεργό ιώδιο-131, 12.000 μπεκερέλ, 6 φορές πάνω από το αποδεκτό όριο.
Παράλληλα, οι ιαπωνικές Αρχές προχώρησαν στη δέσμευση φορτίου μανιταριών που καλλιεργήθηκαν στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Νταίιτσι, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο, λόγω υψηλών ποσοστών ραδιενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου