Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΙΟ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ" Η ΙΑΠΩΝΙΑ


Η ιαπωνική κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν τις κλιματικές αλλαγές για το έτος 2020, μετά τον καταστροφικό σεισμό και το συνεπακόλουθο τσουνάμι του περασμένου μήνα που προκάλεσαν την κρίση στο ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα, αναφέρουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας.
Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία συνεχίζεται τρεις εβδομάδες μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, με μηχανικούς να πασχίζουν να ψύξουν τους αντιδραστήρες του εργοστασίου στη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία και να αποτρέψουν περαιτέρω διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον.
«Είναι αλήθεια ότι ο στόχος μας για την μείωση (των εκπομπών) θα επηρεαστεί σημαντικά. Το έτος-στόχος και το μέγεθος της μείωσης θα επανεξεταστούν», δήλωσε ο Χίντεκι Μιναμικάουα, υφυπουργός Περιβάλλοντος και αρμόδιος για παγκόσμια θέματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri. Οι δηλώσεις του έγιναν χθες σε δημοσιογράφους στη Μπανγκόκ.
Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ριού Ματσουμότο, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία δε σχεδιάζει να αναθεωρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της να μειώσει ως το 2020 τις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 25% από τα επίπεδα του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου