Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

X-GIRLS ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ MILO MANARA


«Γεννημένοι με μια γενετική ανωμαλία που τους προίκισε με απίστευτες δυνάμεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και με ιδιαίτερα σωματικά χαρακτηριστικά, οι X-Men είναι όλοι "μεταλλαγμένοι"». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η παρουσίαση των βασικών χαρακτήρων ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από την Jemma Press.
Ο πρόλογος, εντούτοις, δεν ανταποκρίνεται στα όσα ακολουθούν... Από την ιστορία απουσιάζουν εντελώς οι διάσημοι «men» της Marvel, και πρωταγωνιστούν ισάξιες... women! Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο, αλλά για μια από τις πολλές εκπλήξεις που περιμένουν τους αναγνώστες σε αυτή την πρωτότυπη έκδοση της Marvel Comics.

Έκπληξη Νο 1: αφήνοντας στην άκρη τους άνδρες της ομάδας, η γυναικοπαρέα των μεταλλαγμένων αναλαμβάνει (κατ' αποκλειστικότητα!) δράση. Έκπληξη Νο 2: η δράση αυτή έχει αφετηρία σε ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου. Το νησί της «Κυρίνου» (σύμφωνα με το κόμικς), που είναι στην πραγματικότητα η Σαντορίνη (όπως δείχνουν οι εικόνες). Εκπληξη Νο 3: ο παλαίμαχος σεναριογράφος των X-MEN, Chris Claremont («The Dark Phoenix Saga», «Uncanny X-Μen» κ.ά.) ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ιταλό μαέστρο Milo Manara, σε μια σπάνια αμερικανοευρωπαϊκή συνεργασία.

Το αποτέλεσμα έχει τίτλο «Τα κορίτσια το έσκασαν» και πρωταγωνιστούν πέντε διάσημα Χ-girls. Είναι η Ρέι με τις τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις. Η Μπετς που βρίσκεται στο σώμα μιας ασιάτισας νίντζα. Η Εμα με δέρμα σκληρό σαν διαμάντι. Η Ρογκ που έχει την ικανότητα να «απορροφά» τις αναμνήσεις, την προσωπικότητα, ακόμα και τις δυνάμεις των ατόμων με τα οποία έρχεται σε σωματική επαφή. Η Κάθριν που μπορεί να γίνεται αιθέρια και να διαπερνά την ύλη. Και η Ορόρο από την Αφρική, που διαφεντεύει τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα. Όλες ακαταμάχητες, χάρη στο συναρπαστικό στόρι που έγραψε ο Claremont, και... ποθητές χάρη στο «μαγικό» πενάκι του Manara!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου