Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΖΩΝΗ Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ


Σε κατάσταση πολιορκίας παραμένει η Λιβύη, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς από γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη στη Βεγγάζη. Λίγο μετά τις 22:00, σύμφωνα με το Reuters, ακούστηκε μία πολύ ισχυρή έκρηξη στην πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με επείγον τηλεγράφημά του, μετέδωσε ότι πυκνός καπνός βγαίνει από το ανάκτορο του Λίβυου ηγέτη, Muammar Gaddafi, ενώ την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, γίνονται εκτετάμενες ρίψεις αντιαεροπορικών πυρών.

Το διοικητικό κτήριο στο σύμπλεγμα κατοικιών του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στην Τρίπολη, που αποτελούσε κέντρο «διοίκησης και ελέγχου» των κυβερνητικών, καταστράφηκε από τις επιθέσεις των συμμαχικών δυνάμεων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στο πλαίσιο της απόφασης 1973, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε σε στόχους που αποτελούν άμεση απειλή για τον λιβυκό λαό και που εμποδίζουν την επιβολή ζώνης εναέριου αποκλεισμού» δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Το κτήριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του λιβυκού καθεστώτος, Μούσα Ιμπραχίμ, στους ξένους δημοσιογράφους που μεταφέρθηκαν στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου