Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα αλλά και στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και της τρόικας, πραγματοποίησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που Αντιστέκεται Βρυξελλών.
Η διαμαρτυρία έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι πολιτικές ομάδες των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελεύθερων για «τα 2,500 + 1 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα», με ομιλητές τον πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χανς – Γκερτ Πότερινγκ, την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη, το Γερμανό Φιλελεύθερο ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη και τον υπουργό πολιτισμού Π. Γερουλάνο, ενώ παρούσα ήταν και η Ευρωπαία Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Μέλος της Πρωτοβουλίας ζήτησε μετά τις ομιλίες και πριν την προβολη ταινίας να παρέμβει για τρία λεπτά, ωστόσο η συντονίστρια Χ. Παλιαδέλη αρνήθηκε και ζήτησε την εκκίνηση της ταινίας. Η πρωτοβουλία συνέχισε την παρέμβαση της και άνοιξε πανό, το οποίο έγραφε: «Βάρβαροι της EE και του ΔΝΤ ακούστε το καλά, οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται ξανά» (ΕU – IMF barbarians listen up, Peoples of Europe are rising up).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου